A zsákszűrő működési alapelve és használata

Szűrési elv:A port tartalmazó gáz a levegő bemeneti nyílásán keresztül jut be. A hamutartályon való áthaladás során a gázban lévő nagy részecskepor egy részét tehetetlenségi erő és gravitáció választja el, és közvetlenül a hamutartály aljára esik. A portartalmú gáz áthalad a hamutartályon és belép a középső doboz szűrőzsákjának szűrőterületére. A gáz áthalad a szűrőzsákon, és a por visszamarad a szűrőzsák külső felületén. A tisztított gáz a felső dobozba jut a szűrőzsák nyílásán, majd áthalad a levegő kimeneti ürítésén.

Tisztítási elv:A szűrési idő meghosszabbításával a szűrőzsák porrétegének felhalmozódása folytatódik, és a poreltávolító berendezés ellenállása tovább növekszik. Amikor a berendezés ellenállása a beállított értékre emelkedik, a tisztítóberendezés megkezdi a tisztítást. Először az alkamrában lévő búvárszelepet bezárják a szűrt levegőáramlás lezárása érdekében, majd kinyitják az elektromágneses impulzusszelepet, és a sűrített levegő nagyon rövid idő alatt gyorsan kibővül a felső dobozban, beáramlik a szűrőzsákba, a szűrőzsák kibővül és deformálódik, rezgést generál, és a hátramenő légáram súrolás közben a szűrőzsák külső felületéhez csatlakoztatott port megtisztítják és beleesnek a hamutartóba. Tisztítás után az elektromágneses impulzusszelepet lezárják, a szelepszelepet kinyitják, és a kamrát visszaállítják a szűrési állapotba. Az egyes helyiségek tisztítását sorrendben hajtják végre, az első helyiségben a következő tisztításig, a tisztítási ciklusig.

Porgyűjtemény:A szűrési és tisztítási munkák után elfogott por esik a hamutartóba, majd a hamutartalom által a hamutartó száján ürül ki.

未标题-1