Mi a különbség a lövedékes és homokfúvó gépek között?

A lövedékek finomítása egy olyan felületi erősítő folyamat, amelyet széles körben használnak az iparban. Berendezése egyszerű, olcsó, a munkadarab alakját és helyzetét nem korlátozza, könnyen kezelhető, de a munkakörnyezet rossz. A préselt finomítást széles körben használják az alkatrészek mechanikai szilárdságának, valamint a kopásállóságnak, a fáradtságnak és a korróziónak a javításához. Felületkezelésre, vízkőtelenítésre és az öntés, kovácsolás és hegesztés fennmaradó feszültségeinek felszámolására is felhasználható.

未标题-1

A homokfúvás energiája nagynyomású szél vagy sűrített levegő, míg a fúvófúvás általában egy nagy sebességű forgó lendkerék az acélhomok nagy sebességű kivetítéséhez. A robbantási hatékonyság magas, de holtpontok lesznek, míg a lövedékek rugalmasabbak, de az energiafogyasztásuk nagy.

Bár a két folyamat eltérő sugárhajtóművel és módszerrel rendelkezik, mindkettő nagysebességű hatást céloz meg a munkadarabra, és hatásuk alapvetően azonos. Összehasonlításképpen: a lövedék robbantása viszonylag finom és könnyen ellenőrizhető a pontosság, de a hatékonyság nem olyan magas, mint a lövés robbantása és az alak összetett. A kis munkadarabok robbantása gazdaságosabb és praktikusabb, és a hatékonyság és költség. A lövedék részecskemérete szabályozható a szórási hatás szabályozása érdekében, de holt szögek lesznek, ami egyforma alakú munkadarabok szakaszos feldolgozására alkalmas.

A két eljárás megválasztása elsősorban a munkadarab alakjától és feldolgozási hatékonyságától függ.