Mi a legfontosabb ok a lövedékes robbantópengék kopására?

A kutatók azt találták, hogy a lövedékes robbantógép pengéit ismételten befolyásolja a lövedék, és a pengék alapszerkezete deformálódik ilyen gyakori ütközési erők hatására. Miután a penge alapszövetét összepréselték áramlás előállításához, folyamatos ütés alatt megkeményedést és folyamatos törést okoz. Ebben az esetben a penge felülete elvesztette védelmét, így a kitett test finom repedéseket generál a gyakori ütközési erők hatására. Ebben az időben a támogató hatás elveszik, és a lövedék ütése könnyen elveszik. Ennek ismételt megismétlése a penge kopását okozza.

未标题-1

A fenti elemzés alapján arra a következtetésre jutunk, hogy a lövöldözõ lapátok meghibásodását elsõsorban a kopás és a fáradtság együttes hatása okozza. Amikor a lövöldözõ gép pengéje mûködik, periodikus stressznek van kitéve. A lövedék periodikus kopása miatt a késen a robbantógép pengéjének deformációja és az anyagvesztés is felgyorsul. A kopás és az időszakos igénybevétel miatt a penge egész idő alatt felhalmozódik, és a kés elmúlik az idő múlásával.

2

Alapvetően a lövedékes robbantógép pengék meghibásodásának fő oka a stressz-koncentráció. Ha csökkenthetjük az ilyen koncentráció mértékét, meghosszabbíthatjuk a pengék élettartamát.

A Qingdao Puhua Heavy Industry Group professzionális mechanikus berendezések gyártója, erős gyártási szilárdsággal és tökéletes értékesítés utáni szolgáltatási rendszerrel. A cég nemcsak lövedékes robbantógépeket gyárt, hanem CNC lyukasztógép berendezéseket is, amelyek jó választás a gépek és berendezések megvásárlásához.