A robbantógép porgyűjtő oka és megoldásai

A por és a hamu spontán elégése a lövöldözõ gépbõl nagyon súlyos probléma, ha ez bekövetkezik, tüzet okozhat. Ezért nagyon fontos elkerülni a por spontán égését a lövöldözõ géprõl.

1. A robbantott egység ellenőrzésekor a tűzforrást szigorúan ellenőrizni kell, és az áramkört kerülni kell a szikrázástól. Az elektromos hegesztés során először el kell távolítani a környező port, és a gép a javítás után 10 perc elteltével bekapcsolható és tesztelhető. Annak elkerülése érdekében, hogy a forró részecskék vagy szikrák beszivárogjanak a porgyûjtõbe, szigorúan tilos a dohányzás vagy más nyílt láng meggyújtása a lövöldözõ gép közelében.

2. A klasszikus felszerelések és létesítmények felhalmozódásának elkerülése és a vezetőképesség növelése érdekében használjon vezetőket vagy vezető anyagokat a nagyszigetelő anyagok cseréjéhez. Ezért a kapcsolódó berendezéseket módosítani kell a jó földelés fenntartása érdekében. A kendőzsáknak jobb elektromos ellenállású kendőnek kell lennie.

3. A rozsdapor lerakódásának és a hőenergia felhalmozódásának elkerülése érdekében szikraképződés céljából a porgyűjtőben lévő port időben el kell távolítani, és minden műszak hátsó fújását és hamu eltávolítását rendszeresen kell elvégezni.

4. Minden felhasználónak elméleti és gyakorlati ismereteket kell kiképeznie az üzemeltetőkre és a karbantartó személyzetre, hogy az alkalmazottak megértsék, hogy a rozsdapor gyúlékony és a porgyűjtő egyszerű működtetése, és mindig figyeljen a porgyűjtő működési állapotára a gyártás során.未标题-1