A sugárzás robbantásának elve a H-sugárú I-sugárzáshoz

A H és az I alakú acélokat széles körben használják különféle polgári és ipari épületekben. A H és I alakú acélok hegesztéssel vagy hengerléssel állíthatók elő. Ezért használat és előállítás után lövedékes robbantásra van szükség az oxidhéj, a rozsda, a bevonat és az egyéb szennyeződések eltávolításához a H-alakú acélon és az I alakú acélon. Általában a lövedékes robbantáshoz használt berendezés általában átmeneti lövedéket használ. Itt látható a H-és I-sugár tisztításának működési elve lövésekkel.

1. A tisztítási folyamat során az elektromos rendszer által vezérelt állítható sebességű szállítóhenger továbbítja az acélszerkezetet vagy az acélt a tisztítógép-terem öntvényterületére.

2. A test minden oldalát erőteljes, sűrű gömbök ütik és dörzsölik, különböző koordináta-irányból, így az oxidbőr, a rozsdaréteg és a rajta lévő szennyeződés gyorsan leesik.

3. Az acél felülete sima felületet kap, bizonyos érdességgel, és a munkadarabot a tisztító helyiség mindkét oldalán lévő bemeneti és kimeneti hengerpályákra rakodják és kirakodják.

4. Az acélra hulló golyókat és rozsdaport a tisztítóberendezéssel meg kell tisztítani.

5. A felvetett por keverékét a visszanyerő csavar továbbítja a kamra tölcséréhez, és a felvonó alsó részén összegyűjti a függőleges és vízszintes csavaros szállítószalaggal.

6. Ezután a gép felső részén lévő elválasztóba emelik, és az elválasztott tiszta pellet a szeparátor garatába esik a lövedék újrahasznosítása céljából.

7. A robbantáskor por keletkezik, amelyet a kipufogócső vezet a portalanító rendszerbe.

8. Tisztítás után a tisztított gázt a légkörbe engedik, a porrészecskéket elfogják és összegyűjtik.