A lövöldözős robbantógép szilárdságának befolyásoló tényezői

Először is, a robbantás nagysága: Általában minél nagyobb a robbantás, annál nagyobb a kinetikus energia, és bár a lövés robbantási intenzitása nagyobb, a lövés robbantásának lefedettsége csökken. Ezért a lehető legkisebb robbantást kell alkalmazni, biztosítva a robbantási erőt. Meg kell azonban nézni az alkatrész alakját is, hogy megakadályozzuk annak korlátozását.

Második lövés robbantási keménysége: Ha a lövés robbantási keménysége magasabb, mint az alkatrész keménysége, akkor annak keménységi értéke megváltozik, de nem befolyásolja a robbantási erőt. Éppen ellenkezőleg, ha a lövés robbantási keménysége alacsonyabb, mint a rész keménysége Ha a lövés robbantási keménysége csökken, a lövés robbantási ereje is csökken.

A harmadik lövés robbantási sebessége: ha növeljük a robbantási sebességet, akkor a lövés robbantási ereje mindenképpen növekedni fog, ugyanakkor valószínűleg növeli a robbantás károsodását, ezért ésszerűt kell találnunk a kettő Az egyensúlyi ponthoz használja a megfelelő lövés robbantási sebességet, és legyen jó a lövés robbantási hatása is.