Hogyan kell helyesen kiválasztani az acéllövést a lövöldözős robbantógép használatakor

A robbantógép feldolgozása során minden acéllövés olyan folyamat, amely időről időre kevésbé kopik, ezért az egyes acéllövedékek részecskemérete időről időre változik. Mivel a forró pont változik az acéllövés szemcseméretével, annak biztosítása érdekében, hogy a termikus szemcseméret / kos arány fokozatosan a szokásos görbéhez igazodjon. Ha egyszerre túl sok anyagot adunk hozzá, az öntvény megjelenése azonnal finom lesz; ha az öntvényt sokáig nem adják hozzá, bár az öntvény megjelenésének minősége javult, a felszámolási hatékonyság nagymértékben csökken.

(1) Anyagok rendszeres hozzáadása, és minden egyes adagolás nem haladja meg az acéllövések teljes mennyiségének 10% -át. A fogyasztási folyamat során az acélcsövek részecskeméret-eloszlását gyakran felülvizsgálják annak biztosítása érdekében, hogy az acélcsövek részecskeméret-gradációja változatlan maradjon, hogy biztosítsák a felszámolás hatékonyságát és az öntvények megjelenési minőségét. Fluktuációk.

(2) A robbantógép feldolgozása során pontosan állítsa be és gyakran reflektáljon a robbantófej forró pontjaira, gondoskodjon a robbantó homokszeparátor szokásos feladatairól, biztosítson elegendő homokürülést és korlátozza a robbantómotor teljesítményét a hatékonyság biztosítása és A tőke pazarlásának kulcseleme.

(3) A felszámolási idő főleg a ragacsos homok- és oxidskála eltávolítására és a fémtest feltárására szolgál. A felszámolási idő meghosszabbítása minden bizonnyal megváltoztathatja az öntvény megjelenési finomságát. De növeli a hatékonyságot és növeli a költségeket.

A felszámolás lényege, hogy az öntvény felületén lévő ragacsos homok- és oxidskála eltávolítása az öntvény felületének helyreállítása helyett az öntvény felületi finomságának megváltoztatása hosszú felszámolással. Az a fajta próbálkozás, amellyel lövöldözős robbantással lehet alacsonyabb finomságot elérni. A módszer nem megfelelő. Ez nemcsak a hatékonyságot növeli, hanem a költségeket is. A későbbi folyamatok minőségét javítani kell, például növelni kell a homok szemcseméretét a modellezéshez és a magkészítéshez, kiváló minőségű bevonatokat kell használni, és javítani kell a homok öntésének minőségét.


q69 (3)