Drum Type Shot Robbantás gép átviteli terv

Összecsukható sebességváltó

4.jpg

A sebességváltó fő előnyei a következők: 1 A pillanatnyi áttételi arány állandó, a működés stabil, az átvitel pontos és megbízható, és a tér képes mozgást és teljesítményt továbbítani bármely két tengely között; 2 Alkalmas nagy teljesítmény- és sebesség-tartományra, és a teljesítmény kisebb értékű, mint nulla. Több tízezer kilowatt, periférikus sebesség nagyon alacsony és 300m / s között; 3 nagy átviteli hatékonyság, η = 0,92 ~ 0,98, az általánosan használt mechanikus sebességváltóban, a sebességváltó hatékonysága nagyobb; 4 megbízható, hosszú élettartam; Kis méretű és kompakt szerkezet.


A sebességváltók főbb hátrányai: magas gyártási és telepítési követelmények, speciális berendezések gyártása, magas költségek, és nem alkalmasak két tengely közötti hosszú távú átvitelre.


A sebességváltó alapvető követelményei: 1 A pillanatnyi áttétel aránya állandó, az ütés, a rezgés és a zaj kicsi, ami jobban garantálja az átviteli stabilitást és a nagyobb mozgási pontosságot. 2 A kis méret és könnyű súly mellett a kerék A fogak nagy szilárdsággal, jó kopásállósággal, nagy teherbírással rendelkeznek és elérhetik a várható élettartamot.


Összecsukható szíjhajtás


A szíjhajtás fő előnyei: 1 puffer és lengéscsillapítás, sima átvitel, alacsony zajszint; 2 ékszíjtárcsa súrlódási erõvel, az öv és a tárcsa érintkezõ felülete között a túlterhelés során csúszik, hogy megakadályozza a többi alkatrész károsodását; 3 a két tengelyes középső pillanatra alkalmas Nagyobb alkalmak; 4 egyszerű szerkezet, gyártás, telepítés és karbantartás kényelmesebb és olcsóbb.


A szíjhajtás hátrányai: 1 nem garantálja a pontos áttételi arányt; 2 nagyobb feszítőerőt igényel, növeli a tengely és a csapágy erősségét; 3 az átviteli eszköz átfogó mérete nagyobb, nem elég kompakt; 4 öv élettartama Rövidebb, alacsonyabb átviteli hatékonyság.


A fenti jellemzőkre tekintettel a szíjhajtás elsősorban: 1 nagysebességű, leginkább az elsődleges hajtás kimenetének első lépcsőjén használt. 2 közepes és kis teljesítményű átvitel, általában 50 kw-nál nem több. 3 Az átviteli arány általában nem több, mint 7, a maximális pedig 10. 4 Az átviteli arány nem igényel nagyon pontos adatokat.


Összecsukható láncvezérlés


A lánchajtásnak bizonyos tulajdonságai vannak az ékszíjtárcsák és a hajtómű meghajtásának. Előnyei: a lánchajtás nem rugalmas csúszással és csúszással rendelkezik, meg tudja tartani a pontos áttételi arányt; az átviteli méret kompakt; nem igényel nagy feszültséget a tengelyen A terhelés kicsi; a teherbírás nagy; a hatékonyság magas (η = 0,95 ~ 0,98). Ugyanakkor a láncátvivő energia elnyeli a vibrációt és mérsékli a hatást, a szerkezet egyszerű, a feldolgozási költség alacsony, a telepítési pontosság alacsony, és nagy átmérőjű távolsági átvitelre alkalmas, és durva olyan környezeteket, mint a magas hőmérséklet, a magas páratartalom és a nehézolajszennyezés.


A lánchajtás hátrányai: nem eléggé egyenletes nagy sebességű üzemelés közben; ütés és zaj a meghajtóban; nem alkalmas olyan átvitelekhez, ahol a terhelés jelentősen megváltozik és gyorsan megfordul; csak párhuzamos tengelyek közötti átvitelre használható; a telepítési pontosság és a gyártási költség aránya Hajtás magas.


Alkalmazható alkalmak láncvezérléshez: széles körben elterjedt nagysebességű, több tengelyes és átlagos áttételi arányban. A láncátvitel szabadtéri átvitelre is használható, rossz környezetben, alacsony sebességű és nagy teljesítményű erőátvitellel, valamint jó kenési sebességű sebességváltóval. A görgős lánc átviteli teljesítménye általában 100 kW alatt van, a láncsebesség kisebb, mint 15 m / s, az átviteli arány I <=> Jelenleg maximális átviteli teljesítménye elérheti az 500 kW-ot, és a maximális középpont elérheti a 8 métert.