Tűz okai a porlasztó készüléknél a robbantógéppel

A környezet védelme és a robbantott robbantógépek porának a légkörbe jutásának megakadályozása érdekében a robbantott robbantógép porszívóval van felszerelve, de figyelmen kívül hagyva könnyedén tüzet gyújthat és gazdasági veszteségeket okozhat. Az éves gyártási tapasztalatok alapján összegeztük a tűz okait.

  1. Mivel a lövedékes robbantógép megtisztítja az összes vasöntvényt, a rozsdapor könnyen éghető, amely a második osztályba tartozó gyúlékony szilárd anyag. A robbantás során keletkező por vaspor, vas-oxid és por, amelyek nagyon kicsi részecskék, minél kisebbek a részecskék, annál könnyebb égni. Például az ütés és súrlódás által okozott szikra vagy az elektrosztatikus szikra tüzet okozhat.

  2. Lehet, hogy a külső forró anyag beszívódik a portisztítóba. Az elektromos hegesztés és a gázvágás által keltett szikrák és szikrák hőmérséklete eléri a több száz fokot. Könnyű meggyújtani a rozsdaport. A robbantógépben használt lövedék sebessége általában n = 2250 fmin, a lövések rohanásának sebessége pedig több, mint 80m / s. A nagysebességű acéllemezre gyakorolt ütés hevítő részecskéket vagy szikrákat is eredményezhet, amelyeket belélegeznek a portisztítóba, és tüzet okozhatnak.

  3. A robbantott gép szűrődobjában lévő magas hőmérséklet tüzet is okozhat. A tűz elkerülése érdekében a gép testében a hőmérsékletet 80 fokon belül kell szabályozni, amikor a lövedékes robbantógép az acéllemezhez kapcsolódik. Egy bizonyos ideig végzett munka után próbáljon megállítani a gépet és pihenjen egy ideig, ami nemcsak elősegíti a lehűlést, hanem elősegíti a gép beállítását és meghosszabbítja élettartamát.

  4. Statikus elektromosság okozta tűz. A rozsdapor statikus elektromosságot tud előállítani nagy sebességű légáramban. A természetes sugárzás, az ion vagy az elektronikus csatlakozás miatt a porrészecskék vagy a por és tárgyak közötti súrlódás általában az elektromos töltésű porrészecskéket és a rozsdapor áramlását okozza a csővezetékben.

  5. Egy másik ok az, hogy a lövedékes robbantógép porleválasztó kialakítása ésszerűtlen. Ezért a robbantógépek felszerelésének megvásárlásakor rendes gyártót kell találnunk, mivel sokéves tapasztalattal rendelkeznek a berendezések gyártásában, és a berendezés megvásárlása után nem lesznek ilyen és ilyen problémák.